Vijveraanleg: voor een extra dimensie in uw tuin!

Een vijver is de blikvanger van uw tuin. Het is rustgevend en ontspannend. Bovendien zorgt het voor extra leven in uw tuin door de aanwezigheid van dieren zoals vissen, vogels en kikkers. Wilt u ook kunnen genieten van een prachtige vijver in uw tuin? NWG Hoveniers heeft veel ervaring met het aanleggen van vijvers en gaat graag voor u aan de slag!

Soorten vijvers

Voordat wij beginnen met de vijveraanleg maakt u eerst uw keuze uit de verschillende soorten vijvers. Door het ruime aanbod kunt u een vijver kiezen die het beste bij uw eigen tuin past. Een siervijver, visvijver, zwemvijver of natuurlijke vijver: er zijn veel verschillende soorten vijvers. Elke vijver heeft zijn eigen kenmerken zoals de diepte, filtering en vorm. Onze professionals brengen u hiervan graag op de hoogte en geven u hierover advies. Bij het advies staan uw eigen voorkeuren centraal.

Vijveraanleg vissen

Werkzaamheden vijveraanleg

Wij ondersteunen u graag bij de volgende werkzaamheden:

  • Grondverzet
  • Graven van vijverkuil en eventuele afvoer van het zand
  • Bodembescherming aanbrengen
  • Vijverfolie aanbrengen
  • Vullen van de vijver
  • Plaatsen van waterplanten
  • Aanleggen van borders, sierbestrating of terras rondom de vijver

Van vijverontwerp tot vijveraanleg

Voor vijveraanleg is een plan van aanpak essentieel. Voordat wij een vijver aanleggen, vindt er een oriënterend gesprek met u plaats. In dit gesprek bespreken wij uw wensen, onderzoeken wij de mogelijkheden en bekijken wij de beschikbare ruimte. Op basis hiervan stellen wij een vijverontwerp op. Dit ontwerp presenteren wij aan u. Als het ontwerp naar wens is, gaan wij aan de slag met de daadwerkelijke aanleg en afwerking. Hierdoor bent u verzekerd van het door u gewenste eindresultaat van uw vijver.

Vijveronderhoud

Door regelmatig uw vijver te onderhouden garandeert u dat uw vijver gezond en leefbaar blijft en de uitstraling houdt die u wenst. Elk seizoen zijn er andere taken die uitgevoerd moeten worden om ervoor te zorgen dat uw vijver in topconditie blijft. Voor vijveronderhoud is specifieke kennis vereist. Van het controleren van de waterkwaliteit tot het repareren van de vijvertechniek en preventieve algenbestrijding, onze hoveniers zijn ervaren en voeren het vijveronderhoud met plezier voor u uit zodat u nog jaren blijft genieten van uw vijver!

Genieten van uw droomvijver?

Ons team met specialisten in groenvoorziening helpt u graag!